Sunday, March 7, 2010

Robi taldrik vol.1


Robi taldriku all avaneb uus "rubriik", kus tutvustan Robi tehtud toidu-kombosid. Tegemist on n.ö taldikuga, mis koosneb erinevatest lisanditest ning söökidest, mis kõik kokku moodustavad üksteist täiendava söögikorra. Robi taldrikud on kerged, toitvad ning soodsad. Olulisim on siin kõikide lisatud komponentide ühismäng.

Praetud riisi taldrik.

Keedetud riis (2-3 inimese portsjon)
pool porgandit
5-6 shampinjoni
1 keskmine sibul
4-5 viinerit
rohelist sibulat
oliivi või seesami õli
soola
pipart

Lisandid:
kodujuust
praemuna (kindlasti poolvedel!)
pohlamoos
värske tomat
hapukurk
ketsup

Prae viilutatud viinerid ning hakitud sibul väheses õlis kuldpruuniks, lisa viilutatud porgand ning viilutatud shampinjonid ja prae kõik koos valmis, maitsesta soola ning musta pipraga.
Kalla praetud komponendid kaussi.
Seejärel aseta pannile keedetud riis (kui riis on näiteks eilne ning klimpis koos, siis lisa pannile ka veidi vett). Lisa riisile veidi soola ning pipart ning prae ühtlaselt, kuni üleliigne vedelik aurustub ning riis muutub veidi krõmpsusks. Seejärel lisa riisile eelnevalt praetud lisandid ning prae veel mõni minut.

Serveeri koos praetud munade, (kindlasti jäta munakollased vedelaks, siis muna seguneb hiljem mõnusalt riisi ning teiste komponentidega kokku), pohlamoosi, ketsupi, kodujuustu, värke tomati ning hapukurgiga. Super maitsev ning kodune, eriti mõnusalt mängib sealjuures kodujuust, poolvedel munakollane ning pohlamoos.

3 comments:

Unknown said...

Noo nii?? Mis toimub, kas retseptid on otsas või enam kodus ei tehta süüa? 1 kuu on ikka väga pikk aega, Robil peaksid juba ribid naha alt näha olema? Ihihihi

mummu said...

Hehehe.. See on alles algus algavaks rannahooajaks.. süüa hakatakse tegema alles septembrist, kui on vaja rasvkatet -40 kraadiseks talveks koguda.

Anonymous said...

Tere, kus kohast on palun võimalik sellist valget taldrikut soetada, mis jagab portsjonid eraldi`?