Sunday, May 9, 2010

Võileivatort tuunikalaga


Emadepäeva puhul sai tehtud ka väike sööming ning selle juurde ka mõnusalt maitsev võileivatort.
Võikutordid on alati mu lemmikut olnud ning lisaks sellele on neid ka nii lihtne teha.

Võileivatort tuunikalaga (6-8 inimesele)

32 viiulu "Kuldset röstsaia"
1 konserv tuunikala tükke õlis
2 väikest muna
1 sibul
0,5 tl. sinepit
1 sp. ketsupit
pool sidrunit
tilli
majoneesi
hapukoort
soola
Kaunistuseks: hapukoor, majonees, krevette, salatilehti, värsket tilli, tomatit.

Lõika röstsaia ääred ära. Keeda munad, haki sibul väikesteks tükkideks, nõruta tuunikala konserv õlist ning paned need kõik ühte kaussi, lisa hapukoor, majonees, hakitud munad, sinep, ketsup, hakitud till, poole sidruni mahl ja sool. Sega kõik ühtseks massiks. Mass peaks olema piisavalt vedel, et immutab seistes ka röstsaia (nii, et majoneesi ja hapukoorega pole vaja koonerdada).
Laota 8 viilu röstsaia alusele, peale määri tuunikala mass ja siis lisa järgmine kiht saia ja selle peale jälle tuunikala pasta. Viimane saiakiht jäta ilma tuunikala pastata.
Kata tort toidukilega, ning pane külmakappi 24 tunniks seisma. Enne serveerimist kata tort hapukoore-majoneesi seguga ning kaunista krevettide, salatilehe, värske tilli ja tomati tükkidega.

3 comments:

Pupi said...

Väga maitsev oli:) Aitäh, mummu.

mummu said...

Pole tänu väärt, venna!

Krissu said...

mnjammnjamm! kavatsen teha!