Vaja läheb (3-4 portjonit)
500 grammi kanafileed
3 tl peenelt riivitud värsket ingveri
1 spl mirin (sakele sarnanev suhkrune vedelik, saadaval suuremates kauplustes Blue Dragoni firma oma ning Piprapeos on ka saadaval veidi kallim, kuid kvaliteetsem mirini variant)
2 spl Kikkomani sojakastet
1 viilutatud värske või kuivatatud punane tsillipipar
1-2 spl röstimata maapähkleid, koored eemaldatud
3-4 spl taimeõli
2 keskmist sibulat
1 väike punane paprika
1 väike roheline paprika
1 klaas bambuse võrseid (saadaval suurematest kauplustest, Blue Dragoni firma näiteks)
1 klaas kanabuljongit (kvaliteetsest buljongi kuubikust)
1 tl tsillikastet (soovi korral)
2 tl maisijahu
Lõika kana kahesentimeetristeks kuubikuteks ning pane ingveri, mirini ja sojakastmega nõusse, sega korralikult ja lase seista vähemalt 30 min.
Viiluta sibul ülevalt alla pikkadeks lõikudeks, paprikad lõika rombideks, bambuse võrsed pane külma vette ligunema.
Prae tsillipipar ja maapählikd kuumas õlis umbes minut. Praetud pähklid aseta majapidamispaberile nõrguma. Ülejäänud õlis prae sibulat, paprikat ja bambusevõrseid, kuni sibul on pool pehme (~6 min). Seejärel tõsta need pannilt ja prae pannil kana, kuni see on pealt pruun ja seest läbi küpsenud.
Lisa kokkusegatud kanabuljong, tsillikaste ja maisijahu. Lase kõrgel kuumusel keema, sega kuni kaste on paksenenud. Sega paprikasegu tsilli ja maapählitega. Kuumuta kergelt läbi.
Serveeri riisiga.
2 comments:
maapähklid,maapähklivõi...mmmmm
Mmjaaa.. Ma nii lootsin, et need pähklid seal tulevad sellised, nagu näiteks Kopli hiinakas selle värske salati sees..
Post a Comment