Thursday, January 21, 2010

Tuunikala-kodujuustu-täidisega cannellonid!


Seekord on tegu mõnusate mahedamaitseliste tuunikalarullidega. Leidsin retsepti "Pastaraamatust", veidi muutsin ka restsepti, algupärases retseptis oli see tehtud mingi maitsetu jahukastmega. Minule jahukaste pasta sees ei sümpatiseeru, sest seda on võimalik väga lihtsalt rohkem maitsvamalt ümber töödelda.

Vaja läheb (2le inimesele):
4 lasanjeplaati
1 karp tuunikalatükke õlis
1 porru või 1 tavaline sibul
2-3 küüslaugu küünt
1 spl hapukoort
2 spl tomatipastat (soovi korral)
1 spl merevaiku või toorjuustu
2 spl kodujuustu
100 ml piima
musta pipart
veidi soola
peterselli
tüümiani
maitse järgi riivitud juustu (~100g)

Pealepuistamiseks:
1-2 viilutatud tomatit
riivitud juustu

Nirista tuunikala konservist umbes 1 spl õli pannile. Prae õlis pehmeks peeneks hakitud sibul ja purustatus küüslauk. Lisa hapukoor, tomatipasta ja sega kõik omavahel kokku. Lisa tuunikala (ülejäänud õli kurna konservist ära, kui on soov veidi rasvasem toit saavutada, siis kasuta praadimiseks terve konservi õli.)
Sega pannil kõik omavahel ära, lisa piim, merevaik(toorjuust), kodujuust, pipar, sool, petersell, tüümian, riivitud juust. Sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Lõppkokkuvõttes, peaks pannile jääma ühtlane niiske tuunikala täidis, mitte liialt vesine (kui jääb vesine- siis soojenda pannil, kuni muutub tihkemaks) ning mitte liialt paks( kui jääb liiga tihke, siis lisa veidi piima).
Keeda lasanjeplaadid soolaga maitsestatus vees pehmeks. Tõsta veidi jahtunud lasanjeplaadid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lasjaneplaadi keskele aseta tuunikala täidis ja keera need rulli. Peale aseta tomativiilud ja puista üle riivitud juustuga.
Küpseta rulle ahjus 225 kraadi juures 10-15 min

Serveeri kodujuustuga.

4 comments:

Anniken said...

panin ahju, kümne minuti pärast selgub tõde.

aitäh retsepti eest!:) ema mul muidugi arvas, et hakklihaga sarnane asi maitseks talle ikka rohkem:)

mummu said...

No nii.. loodame, et siis maitses...
Hakklihaga tuleksid ka kindlasti nämmad... aga tuunikala on figuurile siiski suurem sõber!:D

Anniken said...

figuurist minu väikesed vennad vist ei hooli, aga meie emaga sõime küll end lõhki(poiste portsjonid jäi ka meile ju)

väga maitsev tuli välja.

mummu said...

Kusjuures, eile just tegime neid rulle just oma figuurile mõeldses.. hehe.. miskipärast suutsin need kauemaks ahju unustada ja tulid ka väga head. Lasanje plaat muutus rohkem krõbedaks, juust pealt veits pruunikaks ja kaste sees tahkus rohkem ära.. niiviisi olid need ka väga väga maitsvad. See olenebki maitsesest siis.. igaljuhul võib neid ahjus veel kauem hoida kasvõi 35 min kokku.