Sunday, November 29, 2009

Aasia toiduained vol2


Kindlasti tuleb ka varsti esimesi Aasiapäraste toitude retsepte postitustesse aga ennem tahaksin tutvustada kahte poodi, kus on võimalik erinevaid n.ö defitsiitsemaid komponente leida. Minu eesmärk ei ole reklaamida vaid pigem tuvustada, mida olen lähiümbrusest leidnud. Muidugi on enamus maitseaineid ja koostisosi kallid, tänu väikesele turule ja transpordi kuludele. Samuti pole paljusid toorained üldse võimalik leida. Kuid lihtsamateks retseptideks on põhi komponendid siiski tänu Helsinki Tokyokanile ja Tallinna Piprapoele olemas.

Helsinkis asuv Tokyokan on minu "lähiümbruse" lemmikpoode. Sealt oleme soetanud enamus aasiapäraseid toiduaineid. Kuna Helsinkisse sõidul tehakse päris palju soodukaid pakkumisi, siis on seda väga hea ära kasutada, et enda sahvrisse uusi todiuvarusid koguda.
Tokyokani poes on teendindus ka super, meid on alati seal valida aidatud kõikide tundmatute pakkide hulgast just meile vajalikke produkte. Kui ikka olla võhik Aasia toidukultuuris, siis on hea kui keegi su rumalatele küsimustele rahulikult vastuseid annab. Vestluses sõbraliku poerahvaga tuli ka välja, et Tallinnas asuv Piprapood ostab oma kaupu sealt, ning see seletabki poole kõrgemaid hindad võrreldest Tokyokaniga. Kuid hoolimata Piprapoe krõbedamatest hindadest on see siiski ainus Eestis, kus valik on niivõrd hea, et seda siiski külastada. Ning päris ühe purgi mirnini või miso-supi pärast üle lahe ka ei tasu sõita.
Õnneks on meil ka hea sõber Antti, kes viitsib laeva pealt kummikomme ja Tokyokanist nänni tuua.
Kui aga keegi satub Stockholmi, siis seal on Aasia toiduainete poode rohkem. Esimest korda kui ma taolisesse poodi sattusin, siis ma põhimõtteliselt hullusin, sest igal pool oli riiulitel nii palju tundmatuid purke, pakke ja keraaamikat ja ainus, mida ma mõistsin oli see, et nendest saab super asju kokku keevitada. Sealt siis saingi inspiratsiooni netis ringi surfata ja toiduaineid ning retsepte taga ajada. Kuna Eestis on Jaapani köögiga söögikohad täielikud röövlid oma kõrgete hindade ning kesise menüüga, siis otsustasin, et hakata ise avastama ja katsetama. Edaspidi on ka oodata põhilisi ja lihtsaid minu lemmikuid retsepte siin blogis.

Siin ka Lingid Tokyokanist ja Piprapoest. Kellel huvi, siis sealt leiab palju vajalikku oma kööki.
http://www.tokyokan.fi/
http://www.pipar.ee/

No comments: