Saturday, November 28, 2009















Mõningad aasiapärased toiduained, mida söökides kasutan pluss niisama silmailu pakkuvat nodi.

1-TEMPURA. Mereandide, kana, köögiviljade, juustu jne. paneerimis "jahu". Tempuras paneeritud toite võib lisada aasiapärastele suppidele või süüa lihtsalt snäkina. Eestis müüakse seda näiteks Piprapoes. Ise ostsime Soomest poest nimega Tokyokan. (Väga vajalik pood aasiatoidu huvilisele)

2- MISO SUPP ehk MISOSHIRO- Jaapani köögi lahutamatu osa. Serveeritakse tavaliselt sushi juurde. Endale meeldib ka vahel niisama mõnusa juustuvõiku kõrvale rüübata. Eestis saadavad misoshirod kahjuks siiski ei ole need kõige paremad, aga ajavad asja ära. Kohustuslik oleks ka miso-supi sisse panna hakitud porrut ja rohelist sibulat. Eestis leiab Miso-suppe pea igast suuremast toidupoest. Ise ostan Piprapoest soodsama hinna pärast.

3- KARRI PASTA- Karri pasta kuubikud, millest saab teha mõnusat aasiapärast karrikastet riisi kõrvale. Pildil olev pakk on pärit Soomest Tokyokanis. Eestis ei ole veel silmanud karripasta kuubikuid. Kui kusagil näete siis andke teada...

4-MAITSEAINETE KOMBO vol1- Tegelikult õiget nimetust ei teagi. Igaljuhul on see riisi sisse segatav maitseainete kompott, selline "kiirtoidukas". Segad riisi sisse ja woillaaa- toit ongi valmis! Eestis seda teadaolevalt ei müüda.

5- VÜRTS- Vürts, mis sobib näiteks Gyudon peale.(Gyudoni retsept postitub ka kindlasti siia lähiajal) Vürts ise on pärit Jaapani sõbra käest ja seda ei ole ka Eestis näha olnud.

6- UDON NUUDLID- Udon nuudleid kasutatakse Udon suppides. Eestis on kuivainena Udon nuudleid müügil näiteks Piprapoes. Pildil olevad Udon nuudlid on vaakumpakendis ja nad ei ole kuivaine vormis. Saadaval on need Tokyokanis.

7-MAITSEAINE KOMBO vol2- "Kiirtoiduka" põhimõttel, et lisada riisile ja valmis. Antud juhul on siis tegemist mereanni maitselisega. Kiire ja lihtne valmistada. Eestis kahjuks ei müüda.

8- KIKKOMANI SOJA- Minu absoluutne lemmik soja (ja muude kastmete) tootja. Klassika.

9- JAAPANI SINEP- Saadaval Tokyokanis.

10-MAITSEAINETE KOMBO vol3- järjekordne "kiirtoidukas". Lisatakse riisile.

11-SAKE- Sake on väga hea maitseaine lihatoitude valmistamisel. Üks viiest põhikomponendist soja, mirini, dashi ja ingveri kõrval.

12-SAKE- Eestis müüdav sake.( Ostetud vist Prismast.)

13-MIRIN- Sakele sarnanev maitseaine. Kasutatakase paljudes liha ja riisi toitudes. Mirini suhkrusisaldus on 40-50%, mis annab toitudele pehme magusa maitse. Mirinit kasutatakse ka näiteks sushiäädika koostises. Pildil olev Mirin on pärit Tokyokanist, kuid seda müüakse ka Piprapoes. Eestis on vist saadaval ka BlueDragoni mirinit, kuid paljud BlueDragoni tooted ei ole minu arust üldse kvaliteetsed ja maitsvad.

14. SUSHI RIISIÄÄDIKAS- Eestis saadaolevalt üks kõige paremaid sushi riisiäädikaid. Kunagi sai ka ise kokku segatud omatehtud riisiäädikat, kuid see muudab sushi valmistamise protsessi veel pikemaks ning seega olengi läinud kergema vastupanu teed ja ostnud valmis toote. Ajab ilusasti asja ära.

15,16- CAYENNE PIPAR- Piripiri kõrval üks mu lemmik vürtse. Kuna ma olen vürtsihoolik, siis on pildile ka kaks purki cayenne sokutatud. NR. 16 on toidupoodises saadaval kuid nr.15 McCormick cayenne kahjuks Eestisse enam sisse ei tooda. Vägemalt olen ma pea kõik poed läbi tuuseldanud ja siiani pole leidnud.

Paljud mõnusad maitseained ja muu pudipadi jäi seekord pildilt välja, kuid kui mõnes retseptid neid kasutan, siis üritan taha ka pilti ja tutvustada, kus neid on võimalik soetada.

No comments: