Sunday, November 29, 2009

Kerge ja maitsev tuunikala salat!





Salati retsept on väga lihtne ja välja tuleb alati maitsev. Hetkel on tegemist tuunikalaga, kuid tuunikala võib asendada näiteks kana või krevettidega.
Samuti on salatitesse veel hea muidki lisandeid panna, kui minu külmkapp hetkel piirdus olemasolevate produktidega. Mõnusad lisandid on veel näiteks tofu, mais, basiilika ja ahjus küpsetatud väikesed saiakuubikud.

TUUNIKALA SALAT (2 portsionit)

1/3 jääsalati kapsapeast
2 tomatit
1/2 avokaadot
1/3 suurest salatisibulast
2 muna
kurki
1 purk tuunikala. (Suured tükid vees/õlis- olenevalt, mis kastmega hiljem salatit maitsestada: kui kasutada näiteks soja baasil kastmeid, siis sobib häsi tuunikala õlis, kui hiljem lisatav kaste on näiteks mõni kooresem kaste, siis need on piisavalt rasvased, et kasutada tuunikala vees.)
6-7 shampiljoni
2 küüslaugu küünt
2 spl hapukoort
soola, pipart, rohelist sibulat, seesami seemneid



Haki sibul, jääsalat, tomat kurk, avokaado. Minule isiklikult meeldivad suuremda tükid aga see jällegi oleneb maitsest. Tavaliselt sibul ja avokaado on salati sees mõnus pikkade laastudena, nii ei kao nad kapsalehtede vahele ja maitse tuleb paremini esile.
Keeda munad kõvaks.
Lõika iga shampiljon kolmeks, sest pannil tõmbavud seened kokku. Prae küüslauguga, lisa soola ja pipart. Kui pann hakkab seeni liigselt kuivatama, siis lisa veidi vett ja hauta edasi. Kui seened on omandanud küpse vormi siis lisa hapukoor. Sega seened hapukoorega läbi ja prae kuni hapukoor muutub kreemjaks kastmeks seente ümber.
Nüüd kõik taldrikule ja siis saab oma garneerimis oskuse lendu lasta, mina kasutasin kaunistuseks seesami seemneid ja hakitud rohelist sibulat.

Kui salati baas on valmis siis nüüd on täiesti maitse asi, millist kastet peale panna. Toon ka välja kolm lemmik varianti.
Soja- Soja on kerge, kuid muidugi soolane, nii et tuleb kogusega ettevaatlik olla.
Soja baasil kastmed- (näide pildil) kerged, vähese kalorsusega, soja fännidele, sageli erinevate maitsetega ja mitte nii soolane kui puhas soja.
1000 island- klassikaline, veits fatty kaste, kui minu arust sobib ideaalselt tuunikalaga.



1 comment:

anttihakli said...

Jee. Mummu blogi rokib! Kohe tuli nälg.