Monday, November 30, 2009

Kana-ananassi ahjuroog!


















KANA-ANANASSI AHJUROOG!
(3 portsu)

Tegemist on mõnusa ja kerge toiduga.
Tarvis läheb:
300 grammi kanafileed
5-6 ananassi ketast (konserv või värske)
1 keskmine sibul
1 keskmne porgant
mõned shampiljonid
piima (–100ml)
tomati pastat (-100ml)
1 tomat
150 grammi juustu
soola, pipart, peterselli.

Prae sibul, kui sibul on klaasjas lisa porgand ja seened. Hauta veel mõned minutid, et porgand läheks pehmemaks. Lisa maitse järgi peterselli, soola ning pipart.
Kanafilee lõika piklikuteks kotletisarnasteks lõikudeks, (läbimõõduga kuskil 1,5 cm). Seejärel tambi lihatükke mõned korrad lihahaamriga. Üle ei tohiks taguda, liha peaks jääma piisavalt elasteseks, kuid samas tuleks tükkide pinnalt tasandada suuremad mügarad.
Seejärel raputa tükkidele mõlemale poole soola ja pipart.
(Võib ka lisada lemmikürte nt. basiilika, seesamiseemne õli jne)
Aseta tambitud tükid ahjuvormile.
Sega piim ja tomatipasta. Pintselda kanat
ükid tehtud kastmega üle, jättes pool kastmest alles. (Üleujutada kana pole mõtet.)
Pista ahjuvorm kanaga ahju ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min.
Viiluta tomat ja riivi juust.
Kui kana on ahjus 20 min küpsenud, siis pintselda alles jäänud kaste kanatükkide peale ühtlaselt laiali. Lisa praetud sibul, porgand ja seened. Kõige peale aseta viiultatud tomatid ja ananassi kettad ning raputa peale riivitud juust.
Pista tagasi ahju 180 kraadi juures 15 min
(Või seni kuni juust sulab ja muutub krõbedaks.)

Ja ongi valmis! Head isu!

2 comments:

Unknown said...

Superhea roog, lisasin ka natuke küüslauku ja kanale tabascot, et teravust natuke esile tuua. Tänud

mummu said...

Mõnus. Teinekord proovin ka juurde neid lisada. Küüslauk ja vürts on ühed mu parimad sõbrad:D