Tuesday, December 8, 2009

Forelli-suvekõrvitsa laevuke!

Antud juhul tegin laevukesed forelliga, kuid alati võib kasutada ka mõnda muud kala. Heledama lihaga kalades on vähem rasva kuid forell, lõhe, angerjas on suurema rasvasisaldusega. Mina siiski kalarasva ei pelga, pigem vastupidi..

Vaja läheb (portson 1 näljasele, või kahele pool-näljasele):
1 keskmine suvekõrvits
300 grammi forellifileed
100 grammi krevette
värsket tilli
värsket tüümiani
soola, sidrunipipart
100 grammi mozzarella juustu

Talita järgmiselt:
Lõika suvekõrvits pooleks ja uurista välja pehme seementega sisu, et tekiks kaks laevukest. Vooderda need seest tilli, mõne lehe tüümiani, soola ja sidrunipipraga. Lõika kalafilee väikesteks tükkideks ja hõõru neid väikese koguse soola, sidrunipipra ja tilliga ning aseta seejärel suvekõrvitsast tehtud laevukeste sisse.
Seejärel pista laevukesed ahju, küpseta 190 kraadil 30 min, seejärel kata laevukesed tükeldatud mozzarellaga. Pista tagasi ahju ja küpseta veel umbes 20 min.

Serveeri riisi või aurutatud juurviljadega!

1 comment:

Robi said...

Väga nämma! See on vist standard lause toitude kohta siin, kuna mul veab, sest saan neid kõike õgida!