Wednesday, December 9, 2009

Jaapani karri riisiga!


Pildil olevas karri toidus on ka kirsstomatid, mis ma huvi pärast sisse panin aga ilma tuleb kõik isegi maitsvam. Teine pilt on karripasta kuubikutest.
Originaalses Jaapani karri retseptis kasutatakse baklazaani, kuid viimase mõru maitse tõttu valin alati suvekõrvitsa, mille koor jääb kastme sees samuti mõnusalt krõmps.
Karri kastmes kasutan Tokyokanist ostetud karripasta kuubikuid, kuid ma usun, et Eestis on võimalik karripastat saada ka suuremates kauplustes. (vähemalt soovitan seda taga ajada, sest tegemist on eriti mõnusa vürtsika toiduga).

Selleks läheb tarvis:
2 sibulat
1 väike porgand
1 keskmine suvekõrvits
2 väikest rohelist paprikat
7,8 shampiljoni
2 suurt küüslaugu küünt
tükk värsket ingveri
1 spl. karri maitseainet (seda kõige tavalisemat)
sorts oliiviõli
300ml tomati pastat või tükeldatud tomateid konservis
klaas vett
1 köögivilja buljongikuubik
2 loorberilehte
3 kuubikut karripastat
pool väikest õuna

Haki üks sibul väikesteks tükkideks ja teine sibul tükelda suuremateks tükkideks. Riivi porgand, küüslauk ja ingver. Tükelda suvekõrvits ja paprika, et jääksid suuremd tükid ~2-3 cm läbimõõduga). Viiluta iga shampiljon kolmeks. Koori ja riivi õun. Haki karripasta kuubikud tükkideks.

1) Pane pannile sorts oliiviõli ja prae selles üks VÄIKESEKS HAKITUD sibul, seni kuni see muutub klaasjaks ja pehmeks.
2) Lisa pannile riivitud porgand, sega ja prae madalal kuumusel veel 3 min.
3) Lisa pannile riivitud küüslauk ja ingver ning sega.
4) Lisa karri maitseaine. (see tavaline, mis igalpool saada) ja prae madalal temperatuuri veel
2-3 min.
5)Nüüd lisa suvekõrvits, seened ja ülejäänud sibul (teine sibul, mis lõigati suuremateks tükkideks). Sega hoolikalt läbi.
6)Lisa tomatipasta ja vesi, puista sisse buljongi kuubik ja loorberilehed. Sega kõik läbi ja prae madalal kuumusel kaane all 10 min.
7)Seejärel lisa tükeldatud karripasta kuubikud, riivitud õun ja roheline paprika. Sega läbi ja hauta seni kuni roheline paprika on valmis (poolenisti krõmpsuv).

Serveeri riisi ja praetud kanafilee tükkidega.