Friday, December 18, 2009

Tortillarullid hakitud sojaga.


Seekord tahaksin tutvustada mõnusate sojatoodete avarusi. Nimelt leidsime poest firma OÜ "Uus algus" tervislikke sojatooteid.
Väga mõnusaid roogasid saab neist valmistada ja mis esmatähtis - need on võrreldes tavalise lihaga ikka kordi tervislikumad. Näiteks, kui koduse hakkliha rasvaprotsent on kusagil üle 20grammi 100grammi kohta, siis sojahakkliha rasvaprotsent on vaid 2 grammi, samuti ka kalorite 3korde erinevus just sojatoote kasuks. No mina soovitan igaljuhul proovida, kergema elu nimel!

Tarvis läheb:
1 pakk hakitud soja tomati kastmes (200 grammi, Bon kaubamärk)
50 grammi riisi (hästi väike kogus igaljuhul)
4 spl tomatipastat
cayenne pipart, väheke soola, taco maitseainet (Piprapoes on müügil mõnus taco maitseaine)
Hakitud jalopenosid (maitse järgi)
5-6 shampiljoni
1 väike sibul
pool avokaadot
veerand punast paprikat
ümmargused tortilla lehed (mina kasutasin Santa-Maria tex-mex originaali)
juustu

Lõika avokaado piklikekes ribadeks. Keeda riis. Haki sibul ja paprika väikesteks tükkideks, iga shampiljon lõika umbes kolmeks (et jääksid väheke suuremad tükid). Prae sibul, paprika ja shampiljonid, kui need on valmis siis lisa pannile hakitud sojahakkliha (kuna tegemist on valmistoiduga, siis vajab see nüüd ainult soojendamist ja maitsestamist).
Lisa maitse järgi hakitud jalopenod, cayenne pipar, taco maitseaine, veidi soola ja tomatipasta. Sega kõik omavahel laiali, ning lisa neile keedetd riis. Sega ühtlaseks massiks.

Aseta ümmarguse tortilla keskele riivitud juustu, avokaado ribasid ja tehtud sojahakkliha segu. Keera tortilla rulli. Kuna tortilla ise on pehme ja ei seisa vabatahlikult rullis, siis ma soovitan ühekordse niidiga tõmmata ring sõlmega peale, enne ahju panekut.
Antud kogusest peaks jätkuma umbes 4 torlilla rulli sisuks. Kõikidele rullidele tõmba ring niidiga ümber, siis nad ahjus muutuvad mõnusaks krõmpsusks ja säilitavad oma vormi.

Ahjus küpseta 180 kraadi juures 15 min. Enne sööma asumist eemalda niidid.
Head isu: tervislik tortillarull ongi valmis. Serveeri lemmik dipikastmega!

1 comment:

Robi said...

Head ja ilma lihata!