Thursday, December 3, 2009

Kanasupp!


Tänane retsept on tervislik kanasupp. Supid on alati olnud ühed minu lemmikud ja seega otsustasin kirja panna kuidas teha lihtsat ja maitsvat kanasuppi. Leeme valmistamine on supi juures küige olulisem ja aega nõudvaim osa, seega soovitan suppi teha alati suurde potti nii, et jätkuks kohe mitmeks päevaks:D
Selleks läheb tarvis (~3 liitrise poti jaoks):
2 kanakoiba või 4 kanakintsu
3 keskmist kartulit
2 porgandit
300 grammi brokolit
2 loorberi lehte
1 sibul
2 kuubikut kanabuljongit
soola, pipart, mõni oksake värsket peterselli, basiilikat ja tilli ning kümmekond koriandri seemet.

Talita järgmiselt:
Haki porgand, kartul ja brokoli väikesteks tükkideks.
Aja potitäis vett pliidil keema. Lõika sibulasse sisse väikesed sälgud. Pane sibul, kana, loorberilehed ja koriandriseemned potti keema. Keeda umbes tund, pidevalt leemelt vahtu koorides. (Vahu koorimine on leeme keetmisel väga oluline, see on kõik mustus, mis lihast välja tuleb.)
Kui leem on umbes tund keenud, siis võta potist välja kanatükid, sibul ja loorberi lehed.
Haki basiilika, till ja petersell väikesteks tükkideks.
Nüüd lisa leeme sisse tükeldatud kartul, porgand, brokoli ning hakitud basiilika, till, petersell ja buljongi kuubikud ning maitsesta soola ja pipraga. Kui leem on pika keetmise peale suuremalt jaolt aurustunud, siis lisa juurde ka vett.
Lõika leemes keedetud kana väikesteks tükkideks ja lisa supile. Keeda, kuni aedviljad on pehmed. Ja imehea supp ongi valmis.

Serveeri koos törtsu hapukoore ja hakitud rohelise sibulaga.

3 comments:

Anonymous said...

Ei ole kyll tähenärija,aga mis mõtet on siis puljongi keetmisel kui säilitusaineid täis kuubikud sinna sisse lähevad? :)

Namaste said...

Tegin seda suppi, väga hea tuli !=)

Anonymous said...

Puljong ikka, mitte buljong. Ja basiilik, mitte basiilika, viimane on teadupärast arhitektuuritermin. Koriandriseemned kirjutatakse kokku. Ühesõnaga, rohkem austust oma emakeele vastu!