Tuesday, February 16, 2010

Aburi sushi valmistamine!


Eelnevalt on blogis sushide ja makide kohta postitusi olnud, kuid seekord mõtlesime, et teeme väikese video Aburi sushi valmistamisest. Siiamaani pole ma kohanud Aburi sushit mitte üheski Eesti söögikohas. Tegemist on väga huvitava sushiga. Nimelt, pannakse lõhesushile väike sorts majoneesi peale ning seejärel küpsetatakse õrnalt gaasipõletiga üle. Riisipätsi peal olev lõhetükk läheb pealtpoolt tänu suurele kuumusele mõnusalt krõmpsuks kuid altpoolt jääb liha siiski tooreks. Aburi sushi tuleb serveerida ning süüa koheselt pärast valmistamist. Sushi peal olev lõhetükk peab katma kogu riisi, see aitab välitda riisi üleliigset kõrbemist. Aburi sushit valmistatakse ka teistest kaladest, näitks värskest tuunikalast.
Selle tegemise idee peale tuli Robi, kes seda korduvalt on Jaapanis söönud.

Videos on ka väike lõik makide valmistamisest, andes juurde ideid kuidas teha teistpidi makit ning kuidas kasutada näiteks salatilehti makide valmistamisel.

Suured tänud ka Andresele, kes "laenas " oma kööki meie video tegemiseks, Anttit kes möllas kaamera taga, Avet, Priitu ja Nellit kes aitasid meil pärast kõik sushid ja makid ära süüa!

2 comments:

Gerli said...

teeme päris mummu kokasaate äkki :)

mummu said...

hobi ja töö ühendamine oleks luksus:D