Sunday, February 7, 2010

Kukeseente ja kanakaste!


See söök kaob küll potist mingi imeväega. Tavaline, lihtne aga äärmiselt maitsev. Tänu poodides müüdavatele soolaseentele on võimalik seda teha aastaringselt, mitte ei pea ainult pikkisilmi sügist ootama. Olen seda valmistanud nii soolatud metsaseentest kui ka kukeseentest, mõlemad variandid on ühtviisi imehead.
Poodides, tavaliselt juur- ja puuviljade letis müüdavad soolaseened on ideaalsed sellise kastme valmistamiseks.


Kukeseente ja kanakaste (4 portsjonit):
300 grammi soolatud kukeseeni (või muid soolatud metsaseeni)
500 grammi kanafileed
100 grammi shampiljone
3 keskmist sibulat
400 ml toidukoort (ise kasutan Valio 5% toidukoore segu, aga sobivad ka kõik teised)
1 klaas piima
1,5 klaasi vett
1,5 spl jahu
soola , pipart
oliiviõli

Leota külmas vees soolaseeni umbes 30 min, vaheta vähemalt 5-6 korda vett selleks et suurem sool seentest eralduks.
Lõika kanafilee umbes 2 cm suurusteks tükkideks. Haki sibul, shampiljonid ning leotatud soolaseened väikesteks tükkideks.
Aja pann õliga kuumaks ning prae kanafilee ära. Maitsesta see soola ja pipraga. Kanafilee prae kuldselt pruuniks ning krõbedaks. Seejärel kalla praetud kanatükid potti, kuhu lisa ka vesi ning aja nad madalal tulel keema, keeda umbes 20 min. Samalajal prae sibul, soolaseened ning shampiljonid maitsestades neid nõrgalt soola ning pipraga.
Kui kana on potis keenud 20 min. lisa praetud seened ja sibul. Sega need omavahel segamini ning lisa segades jahu.
Seejärel lisa toidukoor ning piim. Sega ühtlaselt madalal tulel, kuni kaste läheb keema ning paksenem, soovi korral maitsesta veel soola ning pipraga. Kui kaste jääb soovitust liiga vedel siis lisa veidi jahu-piima segu, kui kaste jääb liiga paks siis lisa piima. Keeda tasasel tulel mõni minut ning ongi valmis.
Serveeri keedetud kartulitega, avokaado-kodujuustu salatiga (v.t salatite alt) ning lusikatäie pohlamoosiga.

3 comments:

Robi said...

Mega nämma on see!!!

mummu said...

Seda oli näha jah!:D

Anonymous said...

shampiljonid???