Saturday, February 20, 2010

Kapsa-hakkliha hautis!


Kuulõpp ning vajadus millegi soodsa kuid maitsva järele? Aga muidugi, kapsa-hakkliha hautis!
Lihtne ja kodune aurav kapsa-hakkliha hautis kuumade keedukartulite, kodujuustu, hapukoore ning väikese lusikatäie pohlamoosiga...mmmmmnämm.

Kapsa-hakkliha hautis (portsjonite arvu täpselt ei oska ütelda aga kogus tuli ikka päris korralik potitäis, süüa jätkub ikka päris mitmeks päevaks):

600-700 grammi kodust hakkliha (veise ja sealiha segu)
umbes 2 kg kapsapea
2 suurt sibulat
soola
pipart
veidi muskaatpähklit
2-3 spl hapukoort (soovi korral)
vett

Lõika kapsapea pooleks, eemalda mõlemalt poolelt tugev juurikaosa, ning ülejäänud kapsas haki umbes 2-4 cm suurusteks tükkideks. Täida suur supipott 1/3 veega ning lisa juurde kõik hakitud kapsatükid ning aja need koos keema. Lisa neile juurde vähemalt 1,5 tl soola. Kapsas peaks keema vähemalt 40 min, lõpptulemuseks peab kapsas olema täiesti pehme, lisa ka keemise ajal vastavalt vajadusele vett, sest see kipub üsna ruttu ära aurustuma.
Haki sibul ning prae koos hakklihaga. Maitsesta hakklihasegu soola, pipra ning veidikese riivitud/purustaud muskaatpähkliga.
Kui kapsas on täiesti pehmeks keenud siis lisa sellele valmis praetud hakklihasegu, soovi korral ka hapukoor ning maitse järgi ka soola ning pipart. Sega ja hauta neid madalal tulel veel umbes 5 min ning ongi valmis.
Serveeri keedukartulite, hapukoore, pohlamoosi ning kodujuustuga!

2 comments:

Gerli said...

Pablode lemmik hõrgutis :D

mummu said...

Me just andsime oma Valenciast külla tulnud espanjoolidele maitsta mulgikapsast, ning tuli välja, et neil on ka mingi taoline ködi täiesti olemas.. nende vanaema pidi seda alati tegema... nu vot siis:D