Monday, February 1, 2010

Praetud kana maapähklite ja tsillipipraga.



Selle retsepti leidsin raamatust "Hiina köök". Nagu alati, kohandasin ka seda veidi oma maitsele ümber. Mis mulle antud retsepti juures enim elamust pakkus oli kanale tehtud marinaad, mis andis sellele väga hõrgu ingveri maitse. Algselt tundus retsept just huvitav maapähklite poolest, sest Hiina köögis on need ühed mu lemmikud olnud. Võibolla pole ma veel õigest pähkli töötlemisest aru saanud aga need ei tulnud välja teps mitte sellised nagu ma lootsin. Seega kui kellegil on aimu kuidas Aasia köögis pähkleid marineeritakse...või siis praetakse, et neist suudetakse välja viia tüüpilise kuiva pähklimaitse, kuid samas säilitada nende krõmps tekstuur, siis ootan huviga. Antud retseptis soovitati raamatus algselt panna pool klaasi pähkelid, kuid kuna need ei tulnud üldse sellised nagu ma ootasin, siis piirduksin 1-2 supilusikaga.

Vaja läheb (3-4 portjonit)

500 grammi kanafileed
3 tl peenelt riivitud värsket ingveri
1 spl mirin (sakele sarnanev suhkrune vedelik, saadaval suuremates kauplustes Blue Dragoni firma oma ning Piprapeos on ka saadaval veidi kallim, kuid kvaliteetsem mirini variant)
2 spl Kikkomani sojakastet
1 viilutatud värske või kuivatatud punane tsillipipar
1-2 spl röstimata maapähkleid, koored eemaldatud
3-4 spl taimeõli
2 keskmist sibulat
1 väike punane paprika
1 väike roheline paprika
1 klaas bambuse võrseid (saadaval suurematest kauplustest, Blue Dragoni firma näiteks)
1 klaas kanabuljongit (kvaliteetsest buljongi kuubikust)
1 tl tsillikastet (soovi korral)
2 tl maisijahu

Lõika kana kahesentimeetristeks kuubikuteks ning pane ingveri, mirini ja sojakastmega nõusse, sega korralikult ja lase seista vähemalt 30 min.
Viiluta sibul ülevalt alla pikkadeks lõikudeks, paprikad lõika rombideks, bambuse võrsed pane külma vette ligunema.
Prae tsillipipar ja maapählikd kuumas õlis umbes minut. Praetud pähklid aseta majapidamispaberile nõrguma. Ülejäänud õlis prae sibulat, paprikat ja bambusevõrseid, kuni sibul on pool pehme (~6 min). Seejärel tõsta need pannilt ja prae pannil kana, kuni see on pealt pruun ja seest läbi küpsenud.
Lisa kokkusegatud kanabuljong, tsillikaste ja maisijahu. Lase kõrgel kuumusel keema, sega kuni kaste on paksenenud. Sega paprikasegu tsilli ja maapählitega. Kuumuta kergelt läbi.

Serveeri riisiga.

2 comments:

Nelli said...

maapähklid,maapähklivõi...mmmmm

mummu said...

Mmjaaa.. Ma nii lootsin, et need pähklid seal tulevad sellised, nagu näiteks Kopli hiinakas selle värske salati sees..