Sunday, February 7, 2010

Kodujuustu- avokaado salat!

Tegemist on järjekordselt äärmiselt lihtsa aga väga mõnusa salatiga, mis sobib ideaalselt erinevate toitude lisandiks alates pastadest ning lõpetades ahjupraadidega. Selle retsepti õpetas mulle Robi ja kui ma nüüd ei eksi siis sai ta selle oma õelt Sigrelt.
No igaljuhul väga tervislik ja äärmiselt maitsev, isegi inimesed kes suured avokaado sõbrad ei ole kiidavad salatit väga, sest just kodujuustu ja avokaado maitse sobivad ideaalselt kokku.
P.S Salat tuleks valmistada vahetult enne serveermisit ning süüa koheselt ka toidu kõrvale. Tänu avokaado omadustele see külmkapis pikalt ei säili.

Kodujuustu-avokaado salat (2 portjonit):

200 grammi kodujuustu (4 protsendine või siis rasvatu, olenevalt soovist)
pool pehmet avokaadot
hästi väheke soola

Mikserda (sau mikseriga) või purusta (kahvliga) avokaado püreeks. Lisa kodujuust ning sool ja sega segamini. Salat ongi valmis!
Ettevaatlik tuleks olla soolaga, tarvis läheb ikkagi väga väike noaotsa täis soola.

5 comments:

Berit Piho said...

See on täiega super!

Robi said...

Jumala hea asi! Soovitan kõigil proovida.

mummu said...

Lihtsuses peitub võlu:D hehe

Gerli said...

proovisin, panin liiga palju soola :D seisis nädal aega kapis, täna viskasin ära muahaha

mummu said...

sool on siin jah tricky, pigem juba täiesti ilma soolata ja siis kui lisada, IKKA VÄGA VÄHE. Aga nädalaga see hakkab kindlasti oma enda elu külmikus elama.. mul jäi ükskord järgmise päevani külmikusse ning siis see ka enam ei sobinud, sest avokaado tõmbub imelikult pruuniks seistes.. See jah selline salat, et peale valmistamist kohe lauale ja vot siis viib keele alla.
Samas eks see näitabki mõnesmõttes kasulikkust ning värskust sellega, et ei säili külmikus päevi ja nädalaid nagu mõned muud säilitusainetest pungil tooteid.